Ve Velkých Bílovicích se půjde Ze sklepa do sklepa

Mladá fronta Dnes, 4.1.2009

Velké Bílovice - Na nápor až tří tisíc vinařských turistů jsou už připraveny Velké Bílovice. O víkendu se tu koná tradiční putování za vínem s názvem Ze sklepa do sklepa.

Spolek velkobílovických vinařů otevře návštěvníkům více než čtyřicítku sklepů, připravený je doprovodný program, chybět nebude ani cimbálová muzika.

'Turisté se mohou mezi sklepními uličkami pohybovat pěšky nebo se nechat vozit kyvadlovou dopravou. Zajištěné jsou i spoje k ubytovacím zařízením mimo město Velké Bílovice,' podotkl Josef Svoboda, ředitel Habánských sklepů, které se akce rovněž účastní.

Cena vstupenky v hodnotě sedmi set korun zahrnuje i nákup vína mimo degustaci. Díky tomu si mohou návštěvníci domů odnést víno za čtyři sta korun. Samozřejmostí je podle Svobody i katalog, mapka i kapsička na zavěšení s degustační skleničkou.

Vstupenky jsou navíc slosovatelné. 'Výherce dostane obří bednu s vínem od všech velkobílovických vinařů. Budou v ní reprezentativní vzorky,' zve k účasti Svoboda.

Organizátoři doporučují objednat si účast na festivalu předem. Možnost registrace je na webových stránkách www.velkebilovice.com. Účastníci se tak vyhnou nepříjemným frontám u pokladen. Začíná se v sobotu od jedenácti hodin.

Putování za vínem získává na oblibě. V loňském roce se ho zúčastnilo kolem tří tisíc lidí. Výjimkou nebyli ani hosté ze zahraničí.



Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína