Termín pro podání výkazu o produkci vína pro odvod do VF se blíží

Vážení vinaři a vinohradníci,
termín pro podání výkazu o produkci vína pro odvod do Vinařského fondu je 25. 7. 2010. Podání lze nejrychleji a bez rizika prodlení učinit rovnou od vašeho počítače po internetu, a to přímo do Registru vinic (www.registrvinic.cz) na Portálu farmáře webu eAgri.cz.

Jak konkrétně postupovat? Na adrese http://www.registrvinic.cz se tedy přihlaste vyplněním vašeho uživatelského jména a hesla. Po přihlášení kliknete na odkaz v menu „Spustit Registr vinic“. Následně kliknete na odkaz v menu „Výkaz pro vinařský fond“, kde dále vyberete období a potvrdíte tlačítkem „Nový výkaz“. Tento výkaz vyplníte a odešlete tlačítkem „Odeslat“. Těchto pět kroků vás spolehlivě dovede ke splnění této povinnosti.

Je to opravdu tak jednoduché? Pro identifikaci uživatele není třeba elektronický podpis, ale postačí přihlašovací jméno a heslo vinaře, tedy identifikační údaje, které slouží již dnes velké části vinařů pro přístup do zabezpečené části Registru vinic (www.registrvinic.cz).

Nemáte přístupové jméno a heslo? Přístup si můžete nechat zřídit na nejbližší Agentuře pro zemědělství a venkov (AZV). Vyřízení přístupu přes příslušnou AZV se vyplatí, protože získání přístupu je trvalé, bezplatné a portál nabízí další možnosti rychlejší komunikace s resortními úřady.

Další informace o odvodu do Vinařského fondu naleznete na stránkách http://www.vinarskyfond.cz/cz/odvody.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína