Aktuální trendy výroby vína

NVC

technologické školení pro vinaře před vinobraním v roce 2010

Před pomalu se blížícím vinobraním jsme pro vinaře připravili speciální školení, na kterém budou seznámeni s nejnovějšími poznatky a doporučeními pro technologické zvládnutí letošní kampaně.

Školení se uskuteční ve středu 18. srpna 2010 v odpoledních hodinách v přednáškovém sále Národního vinařského centra ve Valticích. Pozvání na něj přijali a o své poznatky se s Vámi podělí zástupci Svazu vinařů ČR, BS Vinařských potřeb, Proneca a firem Bricol-M a Hobra - Školník.

Program:
11.30 – 12.00 prezence

12.00 – 13.00 ing. Martin Půček, Svaz vinařů ČR
- Změny v legislativě s vínem, základní hygienické minimum dle nařízení EP a Rady (ES) 852/2004

13.00 - 14.00 ing. Miloš Vidlář, BS vinařské potřeby
- management výživy kvasinek
- doporučení pro výrobu červených a bílých vín s ovocným charakterem
- doporučení pro výrobu červených a bílých vín s důrazem na odrůdovost

14.15 – 14.30 přestávka

14.30 – 15.45 David Ochman, Proneco
- Odkalení moštů – klasické a bezalergenní přípravky
- F3 – nový koncept u ERBSLÖHU (kvašení, výživa, fermentace, přehled kvasinek)
- Novinky pro nastávající kampaň + biopřípravky

15.45 – 16.15 ing. Lada Kománková, Bricol-M – Současné trendy láhví na víno
- Tvary lahví na Víno
- Novinky + trendy
- Vlastní láhev

16.15 – 17.00 Jaroslav Dostál, Hobra – Školník
- řešení filtrace vína (produkty a nasazení jedn. druhů v dané části procesu)
- filtrace přes filtrační desky v uzavřeném systému (filtrační moduly).

Příhlasit se můžete na stránkách Národního vinařského centra

Soubory ke stažení

Pozvánka
pdf, 197227

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína