Valtice budou žít vinnými trhy

Nový život, 5.5.2011

Valtice – Areál valtického zámku hostí už zítra a v sobotu čtyřiačtyřicáté Valtické vinné trhy. Tento Wimbledon mezi výstavami tentokrát návštěvníkům nabídne 830 vzorků vín od 140 vinařství z České republiky, Rakouska a Slovenska.

"Valtické vinné trhy, to je největší škála vín, která se v letošním roce na vinařské soutěži v České republice sešla. K ochutnání budou vína více než čtyřiceti u nás pěstovaných odrůd. To se na jednom místě jinde nevidí," láká na tradiční akci Jan Otáhal ze společnosti Valtické vinné trhy.

Slavnostní zahájení pro vystavovatele a pozvané hosty se uskuteční v pátek v deset hodin. Veřejnost ochutná vína v zámecké jízdárně od půl třetí odpoledne. K dobré zábavě přispějí cimbálové muziky Jožky Severina a Ladislava Pavluše. V šestnáct hodin je na programu dražba archivních vín.

V sobotu zaplaví veřejnost zámecký areál už v deset hodin. Ve čtrnáct hodin potěší Jiří Zonyga se skupinou Větry z Jihu, v šestnáct hodin se uskuteční pokus o zápis do knihy rekordů v řetězovém přípitku. O hodinu později vystoupí kapela Jazz Band a Louis Armstrong Revival.

Kdo stále ještě přemýšlí, jak se na Valtické vinné trhy dostane, může využít například vypraveného parního vlaku Pálavský okruh. Jízdní řád je k dispozici na webových stránkách Českých drah.



(šev)

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína