Nový kurz o degustaci vína

Národní vinařské centrum připravilo pokračování oblíbeného kurzu Úvod do degustace vína.

Již v srpnu si mohou první zájemci z řad absolventů vyhledávaného kurzu věnovaného degustaci vína - Úvod do degustace vína, rozvinout své schopnosti a dovednosti pro hodnocení vín. Na základě mnoha impulsů z řad účastníků tohoto kurzu bylo připraveno jeho pokračování s názvem "Degustace vína - věda i umění".

Kromě rozšíření znalostí o organoleptických parametrech vín a podmínkách a způsobech hodnocení čekají na účastníky praktické degustace zaměřené na procvičení senzorických schopností, hodnocení kvality a charakteristických vlastností vín. Novinkou kurzu je i jeho inovativní pojetí - kromě standartní přednáškové části pod vedením lektora doc. ing. Josefa Balíka, Ph.D. je do kurzu zahrnuto i individuální studium v degustační expozici Salonu vín ČR. Zde si budou moci účastníci kurzu samostatně ochutnávat vína z aktuální kolekce, a to v rozšířeném čase volné degustace-2 hodin.

Kurz Degustace vína - věda i umění (25. 8. nebo 30. 9. 2011) je určen pouze pro absolventy kurzu Úvod do degustace vína. Pokud mezi ně prozatím nepatříte, můžete se přihlásit na jeho termín 13. 9. 2011.
Více na stránkách Národního vinařského centra v sekci Kurzy a semináře.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína