Tip sommeliera: Může být bílé i červené víno

Plzeňský deník

K tipu šéfkuchaře vám přinášíme i tip hlavního sommeliera Bohemia Sektu Tomáše Brůhy:

Poměrně zdravá a především lehká úprava kuřecího masa doplněná o kukuřičnou kaši s tomatovou omáčkou by mohla být doplněná jako bílé,tak o červené víno. Zmodrých odrůd bych volil vína lehčí, mladších ročníků odrůd Modrý Portugal či Zweigeltrebe, ovšem osobně bych se přeci jen přiklonil k odrůdám bílým– Ryzlink rýnský či Sauvignon. Právě Sauvignon 2011 pozdní sběr z vinařství Habánské sklepy by díky svému charakteru skvěle doplnil tento pokrm. Zlatavá barva, bohatá vůně s tóny angreštu, rybízu či černého bezu, svěží, středně plná chuť s minerálním podtextem nejlépe vystihují toto krásnévíno.

Více o víně na stránkách www.osobnivinoteka.cz



Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína