Vykoupejte se ve víně

Kde jinde u nás než na jižní Moravě mohli vymyslet vinné lázně?

Stalo se před půl rokem v hotelu Centro v Hustopečích u Brna. Lákají tam hosty nejen na značková vína, ale i do wellness na vinoterapii. Produkty pro ozdravné a relaxační kúry dodávají Vinné sklepy Valtice.



"Základem vinoterapie je víno a přípravky z živých vinných kultur. Používáme vlastně všechno – bobulky, jadérka, vinný cukr, vinný olej a také matolinu, což jsou stonek a slupky zbylé po vylisování hroznu," vypočítává třiatřicetiletá Lenka Svobodová, provozní a masérka Wine Wellness, kde pracuje osm lidí. Do Hustopečí jezdí z nedalekých Vojkovic. Je vystudovaná zdravotní sestra. Předtím pracovala na chirurgii v nemocnici u sv. Anny v Brně, pak byla obchodní zástupkyní u medicínské firmy, udělala si masérský kurz a ještě ji láká studium fyzioterapie. Provází nás odpočinkovým centrem a říká, že už konečně začali chodit i domácí lidé. O víkendech bývá nabito. Třetinu klientů tvoří mladé páry, nejvíc ale jezdí lidé mezi 40 až 55 lety, a to z celé republiky.

"Nabízíme dvacet druhů procedur. Jednou z nejoblíbenějších je celotělový peeling s antioxidačním účinkem prováděný pastou z rozdrcených jadérek. Očistí tělo a prokrví pokožku. Využívá se také při přípravě zábalů a koupelí. Žádaná je i relaxační masáž celého těla vinným olejem."



Vana pro dva



Dvojicím wellness nabízí soukromou intimní zónu s masážní vanou pro dva, relaxační vodní postel, vyhřívaný peelingový stůl a parní kabinu. Na stěně visí peelingové desatero, takže zákazníci nepotřebují obsluhu. Pár se zavře a věnuje se jen sobě.

Velmi oblíbené jsou koupele ve víně. Vinný lístek nabízí tři druhy bílého vína, tři druhy červeného i sekt.

"Klienti většinou zvolí tu značku, která jim chutná při pití. Vybrané víno jim nalejeme i do džbánku. Víno z vany se pít nedá, protože do lázně přidáváme olej. Hodinový program stojí 990 korun včetně občerstvení. Nekontrolujeme, co se děje za dveřmi, jen hosty upozorníme zaklepáním, když se čas chýlí ke konci," směje se Lenka Svobodová, na kterou doma čekají muž, třináctiletá dcera Andrea a jedenáctiletý syn Roman.

"Své děti jsem ve víně ještě nekoupala, já jsem však vinnou lázeň už vyzkoušela. Jinak mám ráda valtickou Pálavu. Na sedánku, když je dobrá zábava, vypiju i sedmičku."



Foto: Oddělená odpočívárna pro dva, kde se pití vína doporučuje.

Foto archív Hotelu Centro Hustopeče



Foto: Tady se přešlapuje z horké do studené vody a nohám to dělá dobře.

Foto: Vodní lůžko v intimní zóně.

Foto archív Hotelu Centro Hustopeče



Foto: Lenka Svobodová má zlaté ručičky.

Foto PRÁVO – Jan Handrejch (4)

Zdroj: STYL - Právo

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína