Řekněte mu to vínem!

http://www.asistentka.cz

Děje se to celkem často. Každou chvíli jste někam pozvaná, a důvod je většinou jasný: někdo něco slaví! Narozeniny, svátek, zásnuby, rozchod, povýšení, obchod století nebo jen páteční večer před víkendem, kdy se nepracuje.

O důvody ale až tak nejde. Současně s hřejivým pocitem, že si na vás někdo vzpomněl a někam vás zve, se okamžitě přikrade problém: DÁREK! Co koupit? Co přinést? Kde to vzít?

Já to mám teoreticky vyřešené jasně dopředu. Potřebuji koupit něco originálního!, přiměřeně drahého! a něco, s čím nestrávím týden času!, než to seženu.



Víno jako dárek

Jak jste již jistě pochopily, mým dnešním záměrem je pomoci vám ve výběru a tvorbě (ano, i tvorbě!) nejrůznějších originálních dárků pro různé příležitosti. A jak je v mém případě zvykem, řeč se bude točit samozřejmě kolem vína! A proč? No protože VÍNO JE DÁREK JAKO VÍNO!



Dnes si nebudeme povídat o obsahu cukru a poznávání vína, ale o ryze praktických věcech, kde víno, díky své rozmanitosti tvarů, chutí, barev, odrůd, designů, původů a charakterů může hrát skvělou roli.



•Dát někomu lahev piva, jakkoliv drahou či designovou, je možná originální, ale to je tak všechno.

•Láhev whisky – nudné.

•Láhev čehokoliv jiného – proč?

Ale víno… vždy se dá najít cosi, co z takového dárku učiní dárek originální a jedinečný. Nehledě na to, jestli oslavencem je kamarádka, maminka, šéf nebo ON.



Tip 3

Nezapomínejte, že toto celé je seriál, na jehož konci budete o víně vědět vše, proto to číslování: je fajn o daném člověku něco maličko vědět. Jen málokterý člověk nemá vůbec rád víno. Ale jinak se dá chytit všeho… věk, znamení, vůně parfému, vášně pro cyklistiku, jméno, povolání. Že nevěříte?



Tak jdeme na to:



Nápad 1: KARIKATURA NA LAHVI

Lahev vína sama o sobě může být nuda. Ale budete hvězdou večera (právě tak jako oslavenec/kyně), když vaším dárkem bude víno s jeho/její karikaturou na etiketě. Jakou? Jakou chcete! Stylizovanou do nějaké podoby (a la Marylin Monroe nebo James Bond, nebo jen vkusnou, která vystihuje rysy obličeje. Jak to funguje – jednoduše. Jen pošlete fotku a vyberete (či necháte si vybrat) vhodné víno.



Více inspirace zde.





Nápad 2: ARCHIVNÍ VÍNOSlaví oslavenec či oslavenkyně nějaké zajímavé výročí? 50tiny? 30 let svatby? 26 let od nejromantičtějšího večera všech dob? Nebo 18 let od památné chvíle kdy se se narodila? Co takhle darovat lahev vína, které má s danou událostí shodný ročník! V kontextu mého úvodního článku k této problematice se mi chce říct – což takhle darovat víno, který má stejný DOBRÝ ROČNÍK?!



Více zde.



Nápad 3: TÉMATICKÝ PACK VÍNA

Každá/ý z nás je osobnost, která jednak nějak působí na ostatní a nějak chce být vnímána. Některá tematická balení vín, tedy packy, mohou být řešením. Je oslavenec jemný pozorný muž? Pak se hodí třeba balení GENTLEMAN’S CHOICE.



Nápad 4: VÝLET DO SKLÍPKU

Že to zní obyčejně? Ale vůbec ne! V dnešní době je to naopak jedna z nejromantičtějších možností kam někoho pozvat. Navíc všichni víme, jak ve sklípku tají ledy, muži, ženy, předsudky, bariéry i ostych…tedy neváhejte a darujte mu, tedy vám, krásný výlet. Hledáte li spíše výlet pro firmu, asi to nebude tak romantické, ale dít se tam může kdeco právě tak! Potřebujete li poradit, stačí napsat na můj mail a poradit se!



Nápad 5: VŮNĚ VÍNAMáte pocit, že daný člověk je „vinař“, který všechny vína buď má, nebo pil, a že jen tak něco na něho nezabere? Zaskočte ho přesto v jeho vlastním prostoru! Darujte mu něco, co velmi pravděpodobně nezná, a přesto žádný francouzský milovník vína se bez toho téměř neobejde! Mluvím o jedné z variant slavného francouzského produktu VŮNĚ VÍNA. Neboli sady esencí vůní, které jsme schopni nacházet ve vínech. Skvělý dárek pro každého milovníka vína, nehledě na to jak velký „vinař“ to je. Věřte mi.





http://www.asistentka.cz/node/8961

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína