http://www.blesk.cz
Máte-li rádi tradiční recepty v moderním pojetí, vyzkoušejte pěnu z moravského uzeného a šunky. Ve spojení s moravským růžovým vínem se tento jednoduchý pokrm stane opravdovou delikatesou.
Recept:
100 g moravské uzené
100 g šunka
100 g máslo
20 g hořčice
10 g křen
sůl, pepř
tmavý chléb
Postup:
Uzené maso a šunku pomeleme a vyšleháme společně s máslem a hořčicí. Dochutíme křenem, solí a pepřem.
Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:
Pěna z moravského uzeného a šunky je příjemně vyvážená a nedominuje slanost, která by se dala očekávat. Podává se na řezu tmavého celozrnného pečiva, což je velice příjemné spojení. Moravské Rulandské modré rosé 2011 je do kombinace s touto tradiční jednohubkou velmi vhodné. V dochuti se spojují hladké ovocné tóny malin a višní s masitými, jemně uzenými tóny do příjemné harmonie.
Více na www.ruzove.cz.
Vinařské novinky do schránky