Moravské delikatesy bodují ve spojení s moravským růžovým!

http://www.blesk.cz

Máte-li rádi tradiční recepty v moderním pojetí, vyzkoušejte pěnu z moravského uzeného a šunky. Ve spojení s moravským růžovým vínem se tento jednoduchý pokrm stane opravdovou delikatesou.

Recept:



100 g moravské uzené



100 g šunka



100 g máslo



20 g hořčice



10 g křen



sůl, pepř



tmavý chléb



Postup:



Uzené maso a šunku pomeleme a vyšleháme společně s máslem a hořčicí. Dochutíme křenem, solí a pepřem.



Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:



Pěna z moravského uzeného a šunky je příjemně vyvážená a nedominuje slanost, která by se dala očekávat. Podává se na řezu tmavého celozrnného pečiva, což je velice příjemné spojení. Moravské Rulandské modré rosé 2011 je do kombinace s touto tradiční jednohubkou velmi vhodné. V dochuti se spojují hladké ovocné tóny malin a višní s masitými, jemně uzenými tóny do příjemné harmonie.



Více na www.ruzove.cz.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína