Vína VOC se představí na Wine Prague. I s městem

Znojmo – Výstaviště v pražských Letňanech se od 23. do 25. května stane místem zasvěceným vínu a jeho propagaci. Na mezinárodní veletrh Wine Prague, který se tam bude konat, už podruhé zamíří i vína s puncem kvality VOC Znojmo.

A stejně jako v loňském ročníku se akce zúčastní zástupci jednotlivých vinařství.

"Pro vína VOC Znojmo je totiž důležitý nejen původ hroznů, ale také um samotného vinaře, jenž ve vínu nechá vyniknout terroir, čímž vznikají ta nejlepší a nejtypičtější vína Znojemska," nastínil předseda VOC Znojmo František Koudela.

Svá vína tak budou vinaři VOC Znojmo návštěvníkům nabízet osobně. "Takže se každý může setkat přímo s tím, kdo vinice obhospodařuje, kdo je u procesu výroby vína a kdo mu dává svou tvář," dodal Koudela.

S vinaři se na veletrhu představí i zástupci Znojma. "Naše město má turistům co nabídnout. Vedle krásného historického centra je to i příroda Podyjí, cyklotrasy vinicemi nebo projížďky na řece Dyji. Renomé si budují i různé kulturní akce," zdůvodnil účast města místostarosta Znojma Jan Grois.

Společná prezentace na veletrhu Wine Prague, stejně jako spolupráce na jiných takových akcích v sobě podle Groise skrývají velký potenciál.

Podobně to vidí i vinaři. "Cílem veletrhu je nejen prezentace VOC Znojmo odborné a široké veřejnosti, ale také prezentace vína jako takového, prezentace znojemské vinařské podoblasti a všeho, co je s vínem spojené – ať už jde o vinařské sklepy, vinice, cyklostezky či turistické cíle, které jsou s vínem spojené. Sami provozujeme vlastní informační centrum ve Vlkově věži ve Znojmě, avšak víme, že Znojmo a Znojemsko není jen Vlkova věž, ale návštěvníkům toho můžeme společně nabídnout mnohem více," doplnil František Koudela.

Zdroj: Znojemský deník
Datum vydání: 18.5.2016
Odkaz: http://znojemsky.denik.cz/

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína