V Salonu vín můžete každý rok najít a ochutnat 100 nejlepších moravských a českých vín. Své zastoupení zde samozřejmě mají i červená vína odrůdy Cabernet Sauvignon. Tato původem francouzská odrůda patří mezi čtyři nejoblíbenější modré odrůdy. Černofialová barva, vůně rybízu, mohutná a plná chuť jsou hlavní známkou moravských Cabernetů. Kdo bude v dnešním duelu vaším favoritem?
Vinařství: Ing. Luděk Botur – Víno Botur
Kategorie: suché
Obsah alkoholu: 13,5 %
Zbytkový cukr: 5,3 g/l
Obsah kyselin: 5,7 g/l
Víno má pěknou granátovou barvu. Vůně i chuť obsahují jemný cabernetový tón s nádechem černého rybízu a lesních plodů. Chuť je plná a intenzivní. Víno zrálo 14 měsíců v nových sudech Mercier MT+.
Vinařství: VINSELEKT MICHLOVSKÝ a. s.
Kategorie: suché
Obsah alkoholu: 12,9 %
Zbytkový cukr: 1,1 g/l
Obsah kyselin: 6,2 g/l
Dozrávající černý rybíz, prolínající se s tóny čerstvé kůže (usně), doplňují v chuti kanadské ostružiny s mátou a lesními jahodami. Víno má zlatou medaili z Národní soutěže vín 2015 za velkopavlovickou podoblast.
Vinařské novinky do schránky