Máte chuť na něco lehkého a zároveň se chcete věnovat spíše své polovičce než vaření? Vyzkoušejte skvělé ostřejší těstoviny se slaninou, ricottou a čerstvou bazalkou. Recept je okouzlující, přesto však rychlý a zvládne jej zdatný kuchař i amatér. Chilli coby přírodní afrodiziakum mu dodá říz a valentýnské povzbuzení.
Ingredience:
Postup:
V pánvi na oleji opečeme slaninu a chilli papričku. Jakmile slanina zezlátne, přidáme česnek a mícháme 30 sekund. Stáhneme pánev z ohně a vmícháme ricottu. Směs osolíme a vrátíme ji na chvilku na oheň, aby se ricotta prohřála. Poté sporák vypneme a přidáme do omáčky bazalku (část si ponecháme na zdobení).
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Slité je promícháme s omáčkou a podáváme posypané parmazánem a zbylou bazalkou.
K těstovinám budeme vybírat spíše suchá či polosuchá a jemná bílá vína. Přidáte-li do jídla výraznější bylinky, pak i víno by mělo být spíše výraznější. Z odrůd vyzkoušejte Děvín, Muškát moravský nebo Tramín červený. Polosuchá vína mohou mít i lehký zbytkový cukr, pokud je ve víně vyšší obsah kyselinek. Vynikající Tramíny jsou ve znojemské podoblasti, naopak výborné Muškáty najdete na Mikulovsku či v české vinařské oblasti.
Vinařské novinky do schránky