Vážení vinaři,
KRÁL VÍN České republiky 2020 čeká na vaše skvělá vína na ELWIS: https://www.elwis.cz/cs/kral-vin-ceske-republiky-2020 .Termín uzávěrky přihlášek: 28. června 2020.
Prosím vás o přihlášení vašich skvělých vín co nejdříve. Nenechávejte, prosím, přihlášení na poslední chvíli.
Maximální počet vzorků na vinařství je 9!
Letos poprvé bude o championovi rozhodovat master tasting!
Soutěžní kategorie :
1. Bílá vína extrasuchá
bílá vína s max. 4 g zbytkového cukru na litr
2. Bílá vína suchá
bílá vína s nejméně 4 g zbytkového cukru a max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.
3. Bílá vína polosuchá
3. 1. bílé víno s max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
3. 2. bílé víno s max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
4. Růžová vína a klarety
4. 1. rosé
4. 2. klarety
do 45 g/l zbytkového cukru. Dělení je pouze pro hodnocení, ve výsledcích bude kategorie uváděna jako společná.
5. Červená vína
červená vína s max. 4 g zbytkového cukru na litr
6. Bílá vína polosladká
Obsah zbytkového cukru ve víně je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g/l.
7. Sladká vína
Vína bez rozdílu barvy a použité technologie se zbytkem cukru nad 45 g/l
8. Perlivá vína bez rozdílu zbytkového cukru - NEPŘIHLAŠOVAT
Vína sycená oxidem uhličitým.
9. Šumivá vína bez rozdílu zbytkového cukru - NEPŘIHLAŠOVAT
Sekty vyrobené metodou charmat a kvašením v láhvi.
10. Organická vína
Vína organická, oranžová, kvevri a tak podobně. Bez rozdílu barvy. Maximální obsah zbytkového cukru do 4 g/l. Výjimku tvoří speciáolní vína, například fortifikovaná. U nich není obsah cukru omezen.
Tato kategorie je hodnocena u kulatého stolu
11. Velká vína
Společná kategorie pro bílá vína ročníku 2018 a starší a červená vína ročníku 2017 a starší, vždy do max. 4 g /l zbytkového cukru. Kategorie se speciální dekantací a hodnocením u kulatého stolu. U červených vín je vyžadováno zrání v sudu, u bílých je doporučeno.
!!! Jedno víno je zakázáno přihlásit současně do více než jedné soutěžní kategorie!!!
Soutěžní kategorie – kategorie č. 8 a č. 9 už byly hodnoceny – NEPŘIHLAŠOVAT
Kompletní informace najdete ve statutu: https://www.kralvin.cz/pro-vinare-statut-souteze-vin
Se srdečným pozdravem
Branko Černý, MBA
608 13 10 13
www.kralvin.cz
www.vinnysklep.cz
www.jarovin.cz
Vinařské novinky do schránky