Vinařství Obelisk bylo založeno v roce 2016 a sídlí v moderní budově uprostřed vinic. Ve vinicích se nepoužívají herbicidy a hrozny jsou sklízeny především ručně. Vína vznikají za použití moderních technologií, avšak tradičními metodami bez krášlících přípravků a jsou vhodná i pro vegany. Vína zrají jak v nerezových tancích, tak v dřevěných sudech i amforách z jílu vytěženého při stavbě vinařství. Vinařství se věnuje vysoké gastronomii, galadegustacím, pořádáním svateb, firemních večírků či koncertům.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky