Malé rodinné vinařství Radka Sedláčka, které si zakládá na citlivém přístupu k hroznům a vínu. Pečuje o víno od zasazení po nalití do skleničky. Část vína nechává zrát v akátových a dubových sudech. Pokud to ročník dovolí, během výroby uplatňuje metodu „sur lie“, při které vína zrají na jemných kvasničných kalech, čímž získají plný a tělnatý charakter a jsou vhodná k archivaci. Ročně vyrobí zhruba 17 000 lahví. U Sedláčků určitě stojí za to ochutnat i červená vína, která dostávají vysoká ocenění na soutěžích a mají ohlas u zákazníků.
Tramín červený je bílý. Tedy přesněji řečeno se jedná o odrůdu bílého vína. Proč tedy vlastně červený? Je to kvůli načervenalému zabarvení hroznů. Pěstuje se ve všech podoblastech, nejvíce jej pak najdeme na Velkopavlovicku, Bzenecku, Mikulovsku nebo na Čáslavsku či Mostecku. Stejně jako u Pálavy, i Tramín ukáže svoji krásu, aromatiku a kořenitost především v suchém provedení.
Vinařské novinky do schránky