Malé rodinné vinařství Radka Sedláčka, které si zakládá na citlivém přístupu k hroznům a vínu. Pečuje o víno od zasazení po nalití do skleničky. Část vína nechává zrát v akátových a dubových sudech. Pokud to ročník dovolí, během výroby uplatňuje metodu „sur lie“, při které vína zrají na jemných kvasničných kalech, čímž získají plný a tělnatý charakter a jsou vhodná k archivaci. Ročně vyrobí zhruba 17 000 lahví. U Sedláčků určitě stojí za to ochutnat i červená vína, která dostávají vysoká ocenění na soutěžích a mají ohlas u zákazníků.
Ryzlink vlašský je stará a vysoce ceněná odrůda neznámého původu. Patří k nejpěstovanějším u nás (8,5 % z celkové plochy vinic). Vynikající terroir pro „Vlašák“ nabízí především Pálavské vrchy, Mikulovská, Slovácká a Velkopavlovická podoblast nebo vinice Šobes na Znojemsku.
Vinařské novinky do schránky