Pavel Skrášek se zabýval vinařstvím jako koníčkem od roku 1996. Po krátkém působení v roli obchodního zástupce u dalších vinařů v Perné pak v roce 2000 definitivně „položil“ svou původní strojařskou profesi a dal se na profesionální vinařskou dráhu. Vzhledem k tomu, že rodiče, maminka Pavla a otec Lubomír, vysadili v roce 1993 v trati Bergrus 2,5 ha vinohradů, mohl začít rovnou zpracovávat vlastní hrozny.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky