Jsme mladým vinařstvím ze Slovácka. Sídlíme ve Veselí nad Moravou, v těsné blízkosti oblíbené turistické destinace Baťova kanálu. Naší filozofií je výroba vína v harmonii s přírodou. Používáme ty nejmodernější technologie, které jsou co nejšetrnější k hroznům. Zároveň vycházíme z dlouholeté vinařské tradice na Moravě – díky vinohradům v podhůří Bílých Karpat mají naše vína výjimečný charakter. Naší hlavní motivací je vášeň k vínu. Dbáme na kvalitu, harmonii chutí, jsme nadšení a snažíme se objevovat nové, dosud nepoznané.
Provozovna
Zakladatelem vinařství Dog in Dock je Tomáš Zbořil, který se vínu věnuje od roku 2013. Firma vstoupila na trh v roce 2017, v současné době obhospodařuje 2,5 hektaru vinic ve Slovácké vinařské podoblasti. Investorem je developerská společnost Trigema a.s.
Areál vinařství Dog in Dock naleznete u přístaviště Baťova kanálu, jedné z nejvyhledávanějších turistických oblastí na jižní Moravě. Samotný areál vinařství se pyšní bohatou historií – nachází se poblíž veselského zámku a najdeme v něm i bývalou zámeckou oranžérii vystavěnou v 18. století. Právě ta je srdcem nově vznikajícího kulturně-vzdělávacího vinařského komplexu. Místo, kde před zhruba 150 lety rod Chorinských pěstoval tropické ovoce, tak konečně po mnoha desítkách let ožívá, tentokrát díky vinné révě.
Výroba je v současnosti přemístěna do prostoru v nedalekých Boršicích u Blatnice, už dnes ale stojí v areálu mladý vinohrad, kterým se můžete v létě projít se sklenkou vína. V areálu se plánuje také výstavba restaurace, stejně jako ubytování pro 80 osob.
Navzdory relativně krátké historii dokázal Dog in Dock uspět na několika renomovaných soutěžích. Hned 2 zlaté medaile získala v roce 2020 naše vína na soutěži Král vín – úspěchu zde dosáhl Sauvignon Blanc (2019) a cuvée Will (2019). Podobný výsledek zopakoval Dog in Dock také v Národní soutěži vín, kde byla oceněna vína Zweigeltrebe rosé (2019) a Pinot Blanc (2019). Chardonnay (2019) získalo zlatou medaili na soutěži Prague Wine Trophy, Frankovka (2019) si zase vysloužila uznávaný titul Víno Jihomoravského kraje 2020.
Našim cílem je vytvořit přírodní produkt. Hrozny jsou sbírány ručně a následně se zpracovávají velmi šetrným způsobem bez použití čerpadel. Pomocí systému pásových dopravníků jsou hrozny odzrněny a dopraveny do lisu, kde probíhá lisování za velmi nízkých tlaků. Kvašení probíhá v nerezových tancích, vybraná vína následně zrají v dřevěných sudech.
Zaměřujeme se na výrobu vína z typických odrůd vhodných pro region Slovácka, tedy zejména burgundské odrůdy Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris nebo třeba Ryzlinku rýnského. V našem sortimentu naleznete převážně vína bílá, jsme ale pyšní také na naše rosé, cuvée či vína červená, která lahvujeme nejdříve po 2 letech ležení v sudech. Vína dodáváme zejména do gastronomie – restaurací, hotelů, vinoték, ale také privátní klientele.
Letos v květnu jsme otevřeli první etapu areálu Dog in Dock, která nabízí ubytování ve stylových Apartmánech, Bistro plné lokálních delikates, umění a mnoho dalších aktivit k relaxaci, odpočinku i k zábavě pro páry, rodiny s dětmi i skupiny přátel. Kolem vinařství Dog in Dock tak postupně vzniká areál s cílem vytvořit přístav, do kterého se budou vždy rádi vracet nejen milovníci vína.
Vinařské novinky do schránky