Vinařství Dvořáček LTM, s.r.o. je malou rodinnou firmou (otec Lubomír, syn Tomáš a dcera Martina Magdaléna), která se zabývá pěstováním vinné révy a produkcí osobitých velkých vín několik desetiletí. Hospodaří na necelých dvou hektarech vlastních vinic a produkují pouze suchá vína se zbytkovým cukrem hluboko pod 4g/litr, která zrají, ideálně i kvasí v barrikových sudech, bez jakýchkoliv přísad a s minimalizací síry v celém procesu jejich přípravy. Majitel je zakladatelem a předsedou spolku Velká vína velkých vinic, jednatelem společnosti VVVV CZ s.r.o., provozující vinotéku na Zámku Valtice a členem představenstva Unie enologů ČR. Vinařství i vinohradnictví je v této rodině pouze koníčkem, ale velkou srdeční záležitostí všech.
obec Mikulčice, u hlavní silnice vedle hřbitova
Provozovna
V roce 2005 jsme se stali druhým českým producentem košer vín té nejvyšší ortodoxní kvality a dle dosud dostupných údajů dosud jediným na světě, kde košer víno vzniká ve zcela nežidovském prostředí. Při zpracování hroznů využíváme všech nejnovějších enologických poznatků a zkušeností našich i našich kolegů, uznávaných předních vinařských odborníků. Naší snahou je, aby produkované víno bylo jedinečným, osobitým a nenapodobitelným velkým přírodním nápojem. K výsadbě vinic používáme pouze ty nejlepší sazenice, ve vinicích usměrněný řez na jeden kmínek a jeden vodorovný tažeň. Hnojíme jen organickým nebo "zeleným" hnojením, všechny vinice jsou trvale zatravněny vícedruhovou směsí bylin. Úrodu přísně redukujeme a vlastní sklizeň hroznů provádíme tak, abychom dosáhli celkově vyvážené enologické zralosti hroznů. Všechny vinice obhospodařujeme v systému integrované produkce, nejmladší vinice jsou z roku 2012, nejstarší z roku 1986. Ročně zpracováváme cca 15 tun hroznů v celkem 10 odrůdách: Sauvignon, Chardonnay, Ryzlink rýnský, Tramín, Pinot Gris, Zweigeltrebe, Cabernet Moravia, Cabernet Sauvignon, Merlot a Pinot Noir. Hrozny jsou sklízené vždy v té nejvyšší kvalitě, průměrný výnos dlouhodobě nepřekračuje 1,5 kilogramu hroznů na keř, ale ani sklizně s výnosem hluboko pod 1kg na keř nejsou u nás žádnou výjimkou. Ročně produkujeme cca 15.000 lahví, většinou vín s přívlastkem, vyrábíme také vína ledová a významnou část produkce tvoří vína barriková. Veškerá produkce je lahvována. Přednostně se zaměřujeme na privátní klientelu, části stálých zákazníků pronajímáme VIP zákaznické boxy. K vinařství kromě moderních, klimatizovaných výrobních a skladových prostor, včetně pronajímaných VIP zákaznických boxů, náleží velké moderní prezentační školící a kongresové centrum pro až 80 osob. Nové prezentační a restaurační prostory hlavního kongresového sálu, vybudovaného nad původní zástavbou tradičního podlužáckého vinného sklepa a současného moderního vinařství, nabízí 80 míst ve volném stolovém uspořádání a dalších 5 míst u stylového baru. K dispozici je plné technické vybavení, digitální datová projekce, vysokorychlostní internet s WiFi sítí, digitální televizní signál dvaceti televizních kanálů na velkoplošné obrazovce, přípojky pro individuální napájení digitální techniky (počítače, mobilní telefony, kamery, fotoaparáty, záznamová zařízení), dělené samostatně regulovatelné stereo ozvučení v jednotlivých částech sálu, ekologická klimatizace a vzduchotechnika a odpovídající sociální zázemí. Centrum je navrženo tak, aby mohla být vždy zajištěna individuální přání účastníků seminářů, firemních akcí, školení, výjezdních zasedání, rodinných událostí (křtiny, promoce, narozeniny, poslední rozloučení), či jen přátelských posezení v úzkém nebo i širším kruhu. Stravování v teplé i studené formě je zajištěno formou cateringu. Nabízíme řízené degustace vín z vlastní produkce a prohlídku moderních výrobních a skladovacích prostor vinařství s odborným výkladem. V případě zájmu zajistíme hudební vystoupení oblíbené cimbálové muziky. Akceptujeme všechny platební karty s výjimkou American Expres. Ubytování je možno zajistit v penzionech v Mikulčicích, v sousední Moravské Nové Vsi nebo v hotelech v nedalekém Hodoníně, včetně dopravy do sklepa a zpět.
zlatá medaile AWC Vienna 2018 zlatá medaile Grand American International Wine Competition New York 2018 zlatá medaile a vítěz kategorie Národní soutěž vín podoblast Slovácká zlatá medaile Vinum Bojnice a šampión bílých zahraničních vín 2018 výběr Unie enologů Suchá vína on-line 2018 stříbrná medaile Grand Prix Vinex 2018
Přírodní vína, barriková vína červená, bílá i růžová, cuvée, přívlastková vína, červená vína vyráběná metodou studené macerace na slupkách, bílá vína vyráběná metodou kryomacerace, vína zrající ve velkých sudech z amerického dubu a ve speciálním betonovém tanku firmy Nico Velo z Itálie. V roce 2005 jsme se stali druhým českým producentem košer vína, které je na Moravě vyráběno pod dozorem rabína Židovské obce Brno znovu po více než 60 letech. Kosher víno z naší produkce díky velmi šetrné technologii zpracování, prakticky bez použití žádných dalších přísad a s vyloučením pasterizačního procesu, opravňuje výrobce k použití přívlastku „not yaiyn mevushal“ („nevařené“ = nepasterizované), který je zásadním pro konzumenty z řad ortodoxních věřících, tedy těch, kdo přísně a přesně dodržují všechna ustanovení Tóry. Toto víno je schváleno k použití „šel Pésach“ („Kosher for Passover“).
Ochutnávka vín s řízenou degustací pro cca 25 osob, včetně zajištění občerstvení a cimbálové muziky, ve které sám hraji jako cimbalista.
Vinařské novinky do schránky