4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
500 g vodního melounu
8 plátků sušené šunky (prosciutto, schwarzwaldská...)
2 hrsti malin
2 hrsti rukoly
1 lžíce balzamikové redukce nebo balzamikového octa
200 ml růžového vína
Doporučení k přípravě:
Z melounu vykrájejte kuličky, ideálně malou lžičkou nebo speciálním tvořítkem. Dužinu můžete také nakrájet na kostky. Meloun rozdělte do čtyř misek.
K melounu přidejte plátky šunky, maliny a rukolu, zakápněte balzamikem a na závěr zalijte růžovým vínem.
Tip sommeliera:
Ideální je vybrat odrůdu, která doplní jednotlivé chutě daného pokrmu. Vybral bych pro tuto příležitost růžové víno s lehkým zbytkem cukru, které leželo po nějaký čas v sudech. Vybíral bych ze Slovácké podoblasti, ideálně loňský ročník a odrůdu, které se zde velmi dobře daří, a to Merlot.
Vinařské novinky do schránky