Kdo smí spát v této posteli?

Šťastný JIM, 24.06.2005

Na nejluxusnější apartmá v Grand Hotelu Pupp je tlačenice. Kdo v něm bude spát?

Grand Hotel Pupp v klidné části světoznámých karlovarských lázní a jeho nejluxusnější apartmá. To je to, oč tu běží v předvečer 40. Mezinárodního filmového festivalu. Kdo získá tu čest a vyspí se v nejpohodlnější hotelové posteli? Apartmá o úctyhodné rozloze 167 m2 má číslo 355 a najdete je ve třetím patře hotelu. Je to Prezidentské apartmá. Kdo vstoupí dovnitř, toho pohltí atmosféra staroměšťanské noblesy s moderními doplňky, které jsou v současné době pro komfort vzácných hostů nezbytností.
(…)
O nejlepší ubytování se letos uchází hned několik významných osobností a všechny by si je zasloužily. V první řadě musíme uvažovat o bývalé šéfce americké diplomacie Madeleine Albright. Svým pozoruhodným politickým významem i svými českými předky stojí na pomyslném žebříčku kandidátů na Prezidenstské apartmá jistě o trochu výš než hollywoodská hvězda Sharon Stone nebo zasloužilé špičky evropské kinematografie Liv Ulmann a Catherine Deneuve. Přijede také vzácný host Robert Redford. I jemu by se asi líbilo přespat v nejlepší karlovarské posteli, ale je genteleman. Václav a Dagmar Havlovi už v těchto prostorách nocovali a navíc mají pohostinnost v krvi, takže se jistě rádi uskromní.
Ubytování v nejlepším apartmá Puppu je citlivou záležitostí a organizátoři mají určitě dost zamotanou hlavu, komu dají přednost. Z taktických důvodů dopředu o svých úvahách nemluví. Výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha nám řekl: "Před dvěma lety jsme tuto informaci zveřejnili a nebylo to dobře." Jisté je tedy jenom to, že v Prezidenstkém apartmá nebude nocovat prezident festivalu Jiří Bartoška.
(…)
V Puppu v minulých letech přespalo už mnoho zahraničních hvězd. Na koho tu nikdy nezapomenou? A proč?
Slavný Francouz Gerard Depardieu a znalec vín žasl nad hotelovou nabídkou výborného moravského vína. "To jsem netušil, že tady máte vína srovnatelná kvalitou s našimi francouzskými." Prozradíme vám tajemství: To, že zrovna v hotelu Pupp v západních Čechách nabízeli skvělá vína z jižní Moravy, nebylo náhodou! Na pobyt celebrity se hotelový tým pečlivě připravuje dlouho předem.
Vše začíná u generálního manažera Romana Vacho. Ten nám řekl: "Chceme se dozvědět co nejvíc o zvycích známé osobnosti, jaká má oblíbená jídla a nápoje, jestli kouří speciální cigarety nebo doutníky, prostě musíme udělat vše pro to, aby se u nás cítila co nejlépe. Proto se snažím od svých - většinou zahraničních kolegů - získat nějaké poznatky, ale někdy to je těžké." Jsou totiž případy, kdy žádné informace nejsou k mání. A právě tak je tomu u Roberta Redforda, na kterého se v hotelu všichni moc těší. "Nejezdí na filmové festivaly a tak jsem od svých přátel z branže nemohl nic zjistit," svěřil se R. Vacho.
V Puppu spal hrdina filmu Lid versus Larry Flynt, americký herec Woody Harrelson, který je vegetarián. Personál mu dokázal připravit bezmasé lukulské hody a kuchyň přetékala bobulemi a klíčky.
Pro návštěvu Miloše Formana zajistil ředitel osobně zásilku doutníků značky Cohiba Robusta, které má režisér v oblibě (Roman Vacho také kouří doutníky). "Velmi často se stává, že celebrity přijedou a tady zjistí, že si něco zapomněli," řekl nám R. Vacho. "A pak mi telefonují, jestli nemám knoflíčky do manžet, motýlka a jiné drobnosti, bez kterých se neobejdou."
Úsměvný byl požadavek Michaela Douglase, který zjistil, že nemá šle. Ano, brzy mu je sehnali.
Potomci rodiny Puppů, kteří žijí ve Švýcarsku, sem také každoročně jezdí. Hotel, který byl postaven v r. 1701, jim dodnes poskytuje své služby za to, že mu přenechali ochrannou známku. Návštěvy potomků nebývají v době Karlovarského festivalu, ale většinou na Dušičky. Ve Varech je totiž rodinná hrobka Puppů.
OLEG HOMOLA A JARMILA VODIČKOVÁ
(kráceno)

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína