Vinaři pozvali novináře, aby pomohli

Rovnost - Deník Břeclavska, 4.3.2006

Velké Bílovice Už i velkobílovičtí vinaři po příkladu ostatních obcí vsadili na vinařskou turistiku.

Na osmého dubna připravili putování nazvané Ze sklepa do sklepa, kdy návštěvníkům otevřou třiadvacet sklepů. Pomoc přilákat na jejich první velikou akci turisty by jim měli novináři, které uplynulé dva dny hostili ve městě.

" Novináři jsou pojítkem, díky kterému se o akci dozví mnohem více lidí," vyjádřil své přesvědčení vinař František Zapletal. Spolek velkobílovických vinařů, který má celou organizaci na starosti, směřuje aktivitu hlavně na podporu prodeje vína přímo ze sklepa. Rád by také dostal do povědomí lidí, že Velké Bílovice, ve kterých je možné napočítat šest set padesát sklepů, ve vinařství opravdu něco znamenají. " Chtěli jsme upozornit na to, že víno z Velkých Bílovic má svou hodnotu a originalitu," konstatoval vinař Stanislav Hrabal.

V největší vinohradnické obci v zemi ani dnes problémy s prodejem vína nemají. Chtějí ho však nabízet v lahvích do vinoték a hotelů. Vinařství by ale neměla být pro milovníky vína anonymní, známá jen z etikety. Právě proto se Velkobílovičtí rozhodli přivézt lidi za svým vínem. Aby viděli, kde a jak ho vyrábí.



( trs)

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína