Cyklostezka povede krajem odrůdy André

Rovnost - Deník Břeclavska,3.6.2006

Hustopečsko - Mezi vinohrady, na cestách, které lemují vinné sklípky, povede trasa nové cyklostezky nazvaná příznačně Krajem André.

"Právě tato odrůda červeného vína spojuje pět obcí, které se podílejí na projektu. Nová cyklostezka navazuje na již osvědčené Moravské vinařské cyklostezky," uvedl Zbyněk Háder z hustopečské radnice.

Na trase z Hustopečí do Vrbice, přes Starovičky, Velké Pavlovice a Bořetice, se nachází celá řada vinohradů, kde se tato odrůda s velkým úspěchem pěstuje. A nejen to. Má zde i svůj původ. Vznikla křížením Frankovky a Svatovavřineckého ve
Velkých Pavlovicích. Novou cyklotrasu otevřou organizátoři prvního července expedicí krajem André. "Na cykloturisty čeká nejen kvalitně upravený nový povrch cyklostezek, ale také bohatý program ve všech obcích a městech. A samozřejmě možnost ochutnat a porovnat špičková jihomoravská vína," sdělil Háder. Pořadatelé připravují pro všechny zájemce bohatý program nejen na první prázdninový den, ale na celý týden, kdy by se měl jih Moravy stát centrem cykloturistiky.



(zh)

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína