nejmenší obce lákají turisty

Znojemské noviny, 12.1.2007

Víno, cyklostezky a historii představují na cestovním veletrhu v Brně obce a města znojemského regionu. Ve stánku, který by měl být ostrůvkem mezi ostatními vystavovateli, se ještě v sobotu a neděli představí více než sedmdesát obcí, podnikatelů, hotelů a vinařů ze Znojemska a Moravskokrumlovska.

Ve stánku, který by měl být ostrůvkem mezi ostatními vystavovateli, se ještě v sobotu a neděli představí více než sedmdesát obcí, podnikatelů, hotelů a vinařů ze Znojemska a Moravskokrumlovska.

'Dobšice jsou obcí, kterou kromě jiného v posledních letech zviditelňují originální nálezy z období napoleonských válek. Nabídnout můžeme i zajímavé cyklostezky a zdejší vinaři mají ve svých sklepích ukryty doslova poklady. Myslím tím vynikající vína, která ochutnal už nejeden prezident či ministr. I toto by se mohlo stát lákadlem pro turisty, kteří by přinesli nejen peníze, ale i pracovní místa pro naše lidi,' řekl dobšický starosta Jaroslav Jenšovský. Ani ten nebude mezi hosty zítra chybět.

'Kromě stovky druhů propagačních materiálů přijede na veletrh v průběhu tří dní svou obec propagovat více než padesát starostů,' vypočítal ředitel Znojemského regionálního rozvoje, který je hlavním koordinátorem znojemského výstavního stánku, Samir Maloula.

Blízkost hranic s Rakouskem spojila také vystavovatele z obou stran hranic. 'Cykloturistika a vinařství jsou lákadla pro turisty z české strany hranic. Už dnes jich k nám za krásami zdejšího kraje a dobrým vínem jezdí tisíce,' prozradil předseda sdružení Willkommen Nachbar.

(ac)



Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína