Tip sommeliera: Zeleninu doplní lehčí bílá vína

Plzeňský deník

Ktipu šéfkuchaře vám přinášíme i tip hlavního sommeliera Bohemia Sektu Tomáše Brůhy:

Všeobecně k zelenině se hodí vína lehčího charakteru odrůd Veltlínské zelené, Müller Thurgauči Ryzlink vlašský. V případě zapečené plněné cukety bych zvolil, díky dalším surovinám, jako jsou rajčata nebo kuřecí maso, víno z odrůdy Ryzlink vlašský, konkrétně Ryzlink vlašský 2011 pozdní sběr z vinařství Víno Mikulov Sommelier Club.

Zelenkavě žlutá barva, nevtíravá, ovocná vůně připomínající zahradní ovoce a středně plná, šťavnatá chuť s povzbudivou jemnou kyselinkou – tato charakteristika je skvělým předpokladem pro chuťovou harmonii s naší zapečenou cuketou. Věřím, že si tuto kombinaci vychutnáte nejen vy, ale i vaši blízcí… Více o víně na stránkách www.osobnivinoteka.cz



Foto:

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína