Masopustnímu veselí lze o víkendu uniknout ve Valticích, i když o zabijačkové hody nouze nebude. Moravské uzené na náměstí skvěle doplní i návštěva zdejšího zámku, kde se otevírá tradiční Salon vín.
14. ročník Salonu vín
od 1. března 2014, Národní vinařské centrum, Zámek Valtice, Jihomoravský kraj
Brány Salonu vín ve valtickém zámeckém areálu se už počtrnácté otevřou široké veřejnosti, která bude mít možnost zhlédnout novou degustační expozici. V kolekci se i letos objeví stovka TOP vín České republiky, která lze přímo místě ochutnat. Další informace ZDE
Slavnosti moravského uzeného
1. – 2. března 2014, Náměstí Svobody, Valtice, Jihomoravský kraj
Slavnosti moravského uzeného se letos konají hned dvakrát! Tradiční zůstaly na hradě Veveří, nově je pořádají na náměstí ve Valticích. Na návštěvníky čeká rozsáhlá nabídka moravských uzenářských výrobků, zabijačkové speciality, workshopy, soutěže, hry pro děti, řemeslný trh, vstup na hradby a dva dny bohatého programu. Více ZDE
Malostranské masopustní veselí
1. března 2014, Park Kampa, Praha
Nejen na malých vsích, ale také v Praze lze o víkendu zavítat na několik masopustů. K těm největším patří malostranský. Průvod masek a veselici doprovází Pražský pouťový orchestr, Africké Ottobubny a Fireshow. Pohodu u muziky doplní zabijačkové pokrmy. Více ZDE
Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu
1. března 2014, Národní zemědělské muzeum, Kostelní, Praha 7
Tradiční akci spojenou s ukázkami práce řezníka při staročeské zabijačce, ochutnávkami a prodejem gastronomických specialit, ukázkami lidových řemesel a práce papírových a plastikových modelářů připravilo Národní zemědělské muzeum na Letné. Součástí je bohatý doprovodný program. Více informací ZDE
Poberounský masopust
1. března 2014, Na návsi č. p. 6, Zadní Třebaň, Středočeský kraj
Jedna z největších akcí svého druhu ve Středočeském kraji propukne v Zadní Třebani. Masopust odstartuje zabijačkou a stylovým staročeským jarmarkem. Proběhnou různá vystoupení, ocenění nejoriginálnějších masopustních převleků a zahraje veselá kapela. Další informace ZDE
Zdroj: | http://life.ihned.cz |
Datum vydání: | 28.2.2014 |
Autor: | Gastronaut.cz |
Vinařské novinky do schránky