Tento pokrm je velmi jednoduchý a rychlý, ale zároveň zdravý a chutný. Zhruba za 20 minut máte jídlo, které se hodí jako rychlá večeře, ale i pohoštění pro nečekané hosty. Ačkoliv se někomu spojení jogurtu a těstovin může zdát zvláštní, omáčce na těstoviny jogurt dodá krásně krémovou konzistenci. K tomu dobře vychlazené víno a můžeme se do toho pustit.
Ingredience (pro 4 osoby)
Příprava jídla
Marek Babisz, hlavní sommelier Národního vinařského centra, doporučuje:
Pokrm sám o sobě je lehký, a proto budeme volit lehčí víno, nejlépe bílé. Doporučil bych vína, která mají nižší obsah alkoholu a jsou svěží s příjemnou kyselinkou. Se zeleninou se ideálně snoubí odrůdy jako Müller Thurgau, Sylvánské zelené nebo Sauvignon.
K tomuto lehkému jídlu se doporučují spíše suché kabinety. Zkuste ty z české kotliny, především pak z okolí Mělníka, Litoměřic nebo Velkých Žernosek. Sauvignon bych doporučil ze znojemské podoblasti v kvalitě VOC.
Více na www.wineofczechrepublic.cz.
Vinařské novinky do schránky