Vinařství je mladé, tudíž se řídí těmi nejmodernějšími způsoby výroby, přičemž nezapomíná na tradici výroby. Filozofií je skloubit moderní prvky s tradičními postupy. Důraz je především kladen na zdravotní stav hroznů, šetrné zpracování a ošetření hroznů a rmutu. Zaměřujeme se na typické odrůdy pro Znojemsko (Ryzlink rýnský, Sauvignon blanc a Veltlínské zelené).
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky