Marada Petr Ing. - Vinařství Petr Marada

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Vinařství Petr Marada je mladé vinařství, založené v roce 2006 v Mikulčicích. Filosofie vinařství spočívá v jednoduchosti – čím menší vliv vinaře, tím větší ponechání prostoru individualitě vína. – zrání vína v čase – použití pouze nezbytného množství SO2 – zajímavé půdní profily jednotlivých vinic – řízené degustace v originálním sklepě.

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 10 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
  • Taneční, folklorní a jiná vystoupení
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    15 000 lahví
  • Rozloha vinic
    6,5 ha
  • Cenové rozpětí
    80-150 Kč

Primáš cimbálové muziky Slovácko a absolvent zahradnické fakulty MZLU v Lednici Ing. Petr Marada založil své vlastní vinařství v roce 2006. Hospodaří na mladých vinicích v tratích Kněžské a Kukvička. Další suroviny nakupuje od vinohradníků z okolí, především z tratí Kukvička a Čtvrtky. Vinařství s produkcí kolem 15 000 lahví ročně má své zázemí v malé výrobní hale v domácím prostředí. Ve výrobě Petr Marada mísí moderní poznatky s tradičními způsoby vinifikace. Používá šetrné lisování, ostré odkalení moštů, u bílých vín řízené kvašení, červená vína leží delší dobu na jemných kalech a procházejí jablečno-mléčnou fermentací. Červená vína zrají nejméně šest měsíců v dřevěných sudech, vybrané partie v sudech typu barrique. Červená vína, která zrála nejméně rok, se lahvují nefiltrovaná. Vinařství se specializuje na přívlastková vína, v nabídce jsou ale na jedné straně mladá Svatomartinská vína, na druhé straně i slámová vína. Ze sklepa je produkce Petra Marady k dostání ve dvou základních řadách Grand Line (zemská a jakostní vína) a Premium Line (přívlastková vína) v cenových relacích 80 - 150 korun, speciality jsou dražší. Prostřednictvím smluvních partnerů se vína objevují ve vinotékách a gastronomických provozech po celé ČR. Nedílnou součástí firemního marketingu jsou řízené degustace s výkladem o víně za doprovodu cimbálové muziky Slovácko ml. z Mikulčic. K prezentacím slouží sklep v centru Mikulčic, uprostřed areálu U myslivecké chaty (zde zároveň zrají červená vína). K nejlepším vzorkům z ročníku 2010 patří Chardonnay výběr z hroznů, šampion oblastní výstavy na Podluží. Z tohoto ročníku upozorňujeme zároveň na Ryzlink rýnský a Děvín (odrůda Děvín patří k trvale nejúspěšnějším vínům Petra Marady).

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Jakostní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Slámové víno
Dosažená ocenění

Oblastní výstava na Podluží - Chardonnay 2010 výběr z hroznů, šampion Vinařské Litoměřice - Modrý Portugal 2008, stříbrná medaile

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína