Hrozny na výrobu vína zpracováváme moderní technologií (nerezový mlýnkoodzrňovač a pneumatický lis) - po vylisování mošt odkalujeme pomocí flotace a poté se mošt zakvasí ušlechtěnýma kvasinkami. Fermentace probíhá za pomoci řízeného kvašeni. Po vykvašeni víno uchováváme v nerezových a plastových nádržích. Na výrobu červeného vína používáme metodu nakvašení v otevřených kádích s ručním mícháním.
Provozovna
Základem pro vznik vinařství byla dlouholetá práce pana Jaroslava Chrenky až do roku 2013.
Radek Bůšek s dědou pracoval od roku 2006 a Josef Polách od roku 2011.
Po úmrtí dědy převzali práci ve vinici a sklepě vnuci a založili Rodinné vinařství Chrenka - název vinařství nese památku na dědu Jaroslava Chrenka.
V současné době vede vinařství Radek Bůšek za stálé pomoci Josefa Polácha.
Vinařské novinky do schránky