Národní vinařské centrum vydalo nové aktualizované vydání knihy "Moderní příprava červeného vína" (autor Dipl.-ing. Robert Steidl, Ing. Wolfgang Renner, překlad ing. Jiří Sedlo, CSc.)
Chápání červeného vína se v posledních letech změnilo jak u konzumentů, tak u producentů. Dříve převažoval krátkodobý produkt, zatímco dnes je požadováno tělnaté a dlouhodobě skladovatelné víno. Tyto změněné požadavky vyžadují mimo vhodné výchozí suroviny i odpovídající vinifikaci. Proto se dnes používají nové postupy, například studená macerace nebo mikrooxidace, které ale vycházejí ze starých poznatků a zkušeností. Cílem této knihy je seznámit čtenáře se základy přípravy stabilního červeného vína s použitím aktuálních výrobních postupů.
K obsahu: vinohradnické aspekty - princip přípravy červeného vína - rmut - řízení a kontola kvašení - zrání vína - další ošetřování.
K prodeji v prodejních vinařských potřeb, v kanceláři Národního vinařského centra ve Valticíchj, na internetu v E-shopu Národního vinařského centra, v kanceláři Vinařského obzoru ve Velkých Bílovicích nebo také na webu Vinařského obzoru.
(pk)
Vinařské novinky do schránky