Babka zasvětil žáky do vín

Ústecký deník, 24.11.2006

Specialista na vína Karel Babka zasvětil v těchto dnech patnáct žáků Hotelové školy Teplice do základů som-meliérství.

Škola pořádá takovýto kurz minimálně jedenkrát ročně. Pokud bude zájem, bude další kurz ve škole na jaře.

"Karel Babka kurz na naší škole vede již dlouhá léta. Žáci si odnášejí základní informace z oblasti technologie vín, dozvědí se základní rozdělení, základní pojmy, základy současné legislativy, něco o významných vinařských oblastech jak u nás, tak ve světě," říká k průběhu dvoudenního semináře ředitel teplické hotelové školy Jiří Nekuda.

Druhá část kurzu je vždy věnována umění degustace vín. Žáci se učí rozpoznávat základní vlastnosti vína jako je chuť, vůně, barva. Součástí je rovněž praktický nácvik degustace. "Pochopitelně v rozumné míře," podotýká ředitel školy.

Na závěr probíhá slavnostní "pasování" úspěšných účastníků kurzu za členy klubu mladých sommeliérů.


(pem)

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína