V USA se učí i o moravských vínech

Rok a půl se v USA prodávají moravská vína, jsou k dostání v sedmi státech na více jak sto místech a nyní se také dostala do výuky nejstarší sommeliérské školy v USA.

Přesně po roce od oficiálního uvedení moravských vín v USA (květen 2013) se naše vína dostala také do učebních osnov The Sommelier Society of America – nejstarší sommeliérské školy v USA, za což se zasloužil Czech Wine Imports, importér moravských vín do USA.

Je to jedno z malých, ale velmi důležitých vítězství na cestě budování značky moravských vín v USA. Ve Spojených státech, stejně jako i v některých jiných zemích, je dosti uzavřená komunita certifikovaných sommeliérů, kteří mají velký vliv na výběr vín nabízených především v restauracích včetně vín prezentovaných v médiích. Zvýšení povědomí o moravských vínech právě v této komunitě odborníků je tedy nezbytné pro každý vinařský region, který má vyšší ambice.

7 států USA, 100+ restaurací a obchodů s vínem

Počet míst, kde si moravská vína můžete v USA koupit, neustále roste a patří mezi ně takové gastronomické hvězdy, jako jsou Craft (NY), Park Grill (IL), Union League Café (CT) či L'escale (CT). Nyní jich je již přes 100 a nacházejí se ve státech New Yorku, Illinois, Connecticut, New Jersey, Rhode Island, Kalifornie a Washington, D.C. V nejbližších měsících k nim přibude také Arizona a Texas. Ve většině uvedených států mají (nebo v nejbližší době budou mít) naše vína své přímé obchodní zástupce, kteří se zabývají výhradně jejich prodejem.

-----------------------------------

Tisková zpáva, zdroj: Klub Sommeliérů

Czech Wine Imports, Inc. (www.vinozczech.com) je ambasador a dovozce moravských vín do USA, zde v ČR výhradně spolupracuje s Klubem Sommeliérů (www.klubsommelieru.cz), který zajišťuje veškerou operativu a zprostředkovává propojení moravských vinařů s  největším trhem s vínem na světě.

Více informací na www.facebook.com/czech.wine  a na www.klubsommelieru.cz 

 

 

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína